20 augustus
Oeps, al 4 dagen niks geschreven. Maar ja met zulk geweldig weer ga ik niet achter de computer zitten, en jullie denk ik ook niet! :)
Eigenlijk is het met dit weer ik niet nodig om het over kleren te hebben omdat iedereen waarschijnlijk toch wel in zn bikini op hjet strand ligt. Voor de mensen die de verkoeling toch liever binnen opzoeken heb ik een leuk idee, zelf ijs maken!
Ik heb het recept van het ijs hieronder zelf uit geprobeerd en het is echt super makkelijk om te maken en echt mega lekker! Omdat ik helaas vergeten ben om foto's te maken zullen jullie het zonder moeten doen, maar met alleen het recept kom je er makkelijk uit!
Recept Honingijs met noten.
Ingrediënten
- 50 gr hazelnoten
- 125 gr pure chocolade, gehakt
- 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
- 125 gr honing
- 350 ml (slag)room
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (Gasoven stand 3).
- Verdeel de noten over een bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven todat ze lichtbruin zijn. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden! Wrijf de velletjes van de noten met behulp van een theedoek en hak ze daarna in stukjes.
- Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en verdeel hierop de gehakte noten. Smelt de chocola au-bain-marie en giet de chocola voorzichtig en gelijkmatig over de nootjes. Laat het in de vriezer opstijven. Als de chocola weer hard geworden is, breek het dan in hapklare stukjes.
- Bekleed een vierkant bakblik (20x20 cm) met huishoudfolie.
- Klop de eierdooiers op in een kommetje totdat ze lichtgeel zijn. Roer de honing erdoor heen. Klop de eiwitten in een apart kommetje op totdat ze stevig zijn. Klop in een derde kommetje de room en vanille-extract op totdat het stijf is. Schep de room door het eiwit heen en en schep vervolgens de eierdooiers er doorheen. Schep de met chocola bedekte nootjes er doorheen en giet dit in het bakblik.
- laat het minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de vriezer opstijven. Voor het serveren keer je het bakblik om op een bord, verwijder je de folie en snij je het in stukjes.
Ik kan het je echt aanraden, want ik en mij familie vonden het heerlijk! Succes :)
Xx Elysee